Dnešná celokrajská dopravno-bezpečnostná akcia

09.01.2008 Prešov

Dnes v čase od 06. 00 h do 09. 00. hod na teritóriu Prešovského kraja policajti vykonali dopravno - bezpečnostnú akciu zameranú na nemotorových účastníkov cestnej premávky, najmä na ochranu školskej mládeže na cestách ...
Policajti akciu vykonali najmä z dôvodu predpokladaného zvýšenia hustoty na cestách v súvislosti s ukončením zimných prázdnin a dovolenkového obdobia. Na akcii sa zúčastnilo 67 policajtov služby dopravnej a poriadkovej polície a 8 policajtov obecných polícií.
Za tri hodiny policajti zistili 116 priestupkov, z ktorých 44 vybavili dohováraním a za 68 uložili blokové pokuty v celkovej hodnote 42 600, - Sk. 4 priestupky policajti oznámili na príslušné dopravné inšpektoráty. Vodiči sa dopustili rôznych druhov priestupkov a to najmä: nezapnuté bezpečnostné pásy, jazda bez osvetlenia, nedanie prednosti v jazde na prechode pre chodcov, nedodržanie stanovených rýchlosti, telefonovanie vodiča počas jazdy a iné porušenia cestnej premávky. Policajti zistili aj 1 prípad požitia alkoholu.
 

Vyberte región